Web Analytics Made Easy - Statcounter

"محمد خواجه" نماینده پارلمان لبنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این مطلب افزود : ما امیدواریم میانجیگری بین عربستان و ایران به نتیجه برسد، زیرا آنچه اکنون شاهدیم فرسایش و به هدر رفتن ثروت ملت های عربی و اسلامی به ویژه در جنگ عربستان علیه یمن است.

وی با اشاره به تناقض مواضع عربستان مبنی بر درخواست میانجیگری از یک سو و اتهام زنی علیه ایران از سوی دیگر گفت: عربستان در سردرگمی و بلاتکلیفی به سر می برد و در هیچ پرونده ای موفق نشده و علاوه بر این در پرونده هایی هم که باز کرده نیز موفق نیست و در این میان جنگ علیه یمن به جنگ نابودی این ملت و فرسایش قدرت امارات و عربستان تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواجه تاکید کرد: ارتش و نیروهای مردمی یمن قادر به معادله جدیدی در دفاع از خود هستند  و ورود پهپادها در کنار موشک ها به معنی توازن و معادل جدید است، به ویژه اینکه یمنی ها  توان گسترش دایره حملات پهپادی را دارند زیرا ساخت آن به تکنولوژی زیاد و کارخانه های تسلیحاتی نیاز ندارد.

این نماینده مجلس لبنان افزود: با این توضیحات تاسیسات اماراتی نیز در تیررس حملات  انصارالله قرار دارد؛ کسی که به پالایشگاه های آرامکو رسید می تواند تاسیسات امارات را نیز در تیررس خود داشته باشد بنابراین امیدواریم عربستان و امارات به راه درست بازگردند و این جنگ بیهوده را که فقط به نفع اسرائیل و آمریکا  است، پایان دهند.

خواجه در مورد ابتکار "صلح هرمز" از سوی جمهوری اسلامی ایران نیز گفت: امیدواریم عربستان از این ابتکار عمل استقبال کند؛ مواضع سایر کشورهای منطقه خلیج فارس تابع عربستان است، به عبارت بهتر مواضع این کشورها بستگی به مواضع عربستان دارد.  چنانچه عربستان آن را بپذیرد، سایر کشورها مانند کویت نیز آن را خواهند پذیرفت.

خواجه ادامه داد: در مورد ایران باید در نظر داشت که سیاست رهبران ایران مبتنی بر عملگرایی و واقعیت بینی است به این معنی که با ترکیه به عنوان عضو ناتو که روابط خوبی با اسرائیل دارد و نیز با کشورهای همسایه همانطور که هستند تعامل دارد؛ ایران با پاکستان نیز که متحد آمریکا است و روابط بدی با اسرائیل ندارد، تعامل دارد.

کشورهای منطقه چاره ای جز همزیستی با ایران ندارند

وی تصریح کرد: ایران آماده همکاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس است اما این کشورها و به عبارت بهتر عربستان هستند که در این خصوص آمادگی ندارند حال آنکه آمادگی عربستان برای همکاری به معنی آمادگی سایر کشورهای خلیج فارس برای همکاری با ایران است.

خواجه تاکید کرد: کشورهای این منطقه چاره ای جز همزیستی و همکاری ندارند به عنوان مثال آلمان و فرانسه سال ها با یکدیگر جنگیدند اما امروز روابط دو کشور در بهترین شکل قرار دارد و در منطقه ما نیز گزینه ای جز همکاری و روابط خوب بین کشورهای منطقه وجود ندارد.

وی در این خصوص به مقایسه مواضع جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورهای منطقه پرداخت و گفت : تفاوت ایران با کشورهایی مانند عربستان این است که این کشورها قدرت تصمیم گیری ندارند و این آمریکا است که برایشان تصمیم می گیرد و اجازه می دهد که به این ابتکار صلح ایران پاسخ دهند یا خیر.

خواجه ادامه داد، در پرتو این فشار حداکثری و بی سابقه آمریکا علیه ایران پیش بینی نمی شود که واشنگتن به متحدانش در منطقه به ویژه عربستان اجازه دهد، با ابتکار صلح هرمز موافقت کنند؛ ابتکاری که مبتنی بر حل و فصل مشکلات بر اساس احترام متقابل است.

وی تاکید کرد: دلیل اصلی تمام تحولات منطقه خاورمیانه، موضع گیری در قبال قضیه فلسطین است و تمام تلاش آمریکا در خاورمیانه بر یک موضوع اصلی متمرکز است و آن از بین بردن قضیه فلسطین و عادی سازی روابط با اسرائیل می باشد.

** لزوم ایجاد نظامی مالی جدید از سوی ایران، چین و روسیه

وی در ادامه تصریح کرد: آمریکا اکنون  سیاست زمین سوخته را در پیش گرفته است، اما این سیاست موجب تغییر نظام مالی در جهان می شود یا دست کم یک نظام مالی موازی با آن به وجود می آورد و شاهد ما در این خصوص این است که تحریم های آمریکا فقط علیه ایران، سوریه و یا ونزوئلا نبوده است بلکه آمریکا چین و روسیه را نیز تحریم کرده و در فواصل زمانی مختلف برخی کشورهای اروپایی را نیز به تحریم تهدید می کند، بنابر این باید به دنبال نظام مالی جدید بود؛ نظامی که باید چین به عنوان یک قدرت اقتصادی و روسیه به عنوان یک ابرقدرت و ایران به عنوان یک کشور بزرگ منطقه ای در آن پیشقدم شوند.

خواجه افزود: بی شک ایران برای این کار کاملا آمادگی دارد، مشکل از سوی چین و روسیه است به این معنی که آنان باید به این باور برسند که مشارکت با آمریکا در هر مورد نفعی برایشان ندارد، زیرا آمریکا زبان مشارکت و همکاری را نمی فهمد و فقط زبان قدرت و منافع برایش قابل درک است.

وی ادامه داد: "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد وارد جنگ جدیدی نخواهد شد و در این مورد نیز صادق بود، اما سوالی که در این خصوص مطرح است اینکه چرا وی برخی تصمیم ها از جمله خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را عملی نکرد؟، در پاسخ باید دید چه کسی مانع وی می شود؛ در مورد خروج نیروهای آمریکایی از سوریه باید در نظر داشت که لابی صهیونیستی و شرکت های تسلیحاتی که بر تصمیم گیری آمریکا تاثیر دارند و نیز تیم معروف به بازهای آمریکایی، مانع خروج آمریکا از سوریه شدند.

** فلسطین مهم ترین علت کشمکش بین ایران و امریکا

وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به ادامه فشارها و تحریم های آمریکا علیه ایران  اظهار داشت: در مقابل این سیاست های امریکا  ایران گزینه ای جز مقاومت و ایستادگی ندارد.  ایران راه خود را انتخاب کرده است؛ راهی که مبتنی بر آزادی و استقلال تصمیم گیری و نیز حمایت از قضیه فلسطین است و به صراحت می توان گفت ایران بیش از هر چیزی بهای حمایت از قضیه فلسطین را می دهد و اگر بر فرض محال اعلام کند که دیگر حامی قضیه فلسطین و ملت فلسطین نیست می توانم بگویم که آمریکا دست ایران را از کوه های هندوکش در افغانستان تا دورترین نقطه باز می گذارد.

خواجه در توضیح این مطلب تصریح کرد: کشمکش کنونی بر سر فلسطین است و در این خصوص باید توجه داشت که آمریکا به ویژه در دوره ترامپ منطقه ما را فقط از نگاه اسرائیل می بیند، بنابراین تمام فشارهای کنونی علیه ایران نه ارتباطی به کشمکش ایران و عربها دارد نه موضوع شیعه و سنی است، بلکه  اصطلاحاتی است که در منطقه استفاده می شود، اما آمریکا فقط به فکر منافع خود و اسرائیل است و منافع اسرائیل نیز بر ممنوعیت قدرت گرفتن ایران است.

وی افزود: ایران از همان آغاز انقلاب اسلامی اعلام کرد، در کنار ملت فلسطین است حال آنکه در ایام شاه بین ایران و اسرائیل روابط وجود داشت.  حمایت ایران از فلسطین، جزو اصول ثابت ایدئولوژیک ایران و رهبری این کشور است نه یک سناریو که سناریوی دیگری را جایگرین آن کند.

** مواضع ممتاز ایران در مجمع عمومی سازمان ملل

این نماینده لبنانی همچنین اظهارات و مواضع جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی  سازمان ملل را ممتاز توصیف کرد و گفت : اظهارات رئیس جمهوری ایران از یک سو مواضع ثابت ایران و از سوی دیگر انعطاف سیاسی آن را به نمایش گذاشت، به این معنی که این آمریکا است که باید انتخاب کند؛ آمریکایی که در تصمیم گیری های خود تحت تاثیر اسرائیل و لابی صهیونیستی است.

**عملیات موفقیت آمیز انصارالله 

محمد خواجه در ادامه این گفت وگو عملیات انصار الله علیه شرکت نفتی آرامکو را بسیار موفقیت آمیز برشمرد و در مورد دلیل اتهام زنی عربستان در این خصوص به ایران گفت: عربستان نمی تواند بپذیرد که انصار الله چنین دستاورد و موفقیتی را به ثمر رسانده باشد و بر این اساس متهم کردن ایران برای ریاض آسان تر است تا از این طریق جهان را علیه ایران تحریک کند.

وی افزود: اگر عربستان بپذیرد انصار الله این کار را کرده است امکان تحریک افکار عمومی وجود ندارد زیرا جنگنده های سعودی هر روز یمن را بمباران می کنند و این حق طبیعی یمن است که به عربستان پاسخ دهد و از خود دفاع کند اما عربستان با متهم کردن ایران در صدد برآمد ایران را عامل فلج کردن حرکت اقتصاد جهانی جلوه دهد آن هم در شرایطی که تهدیدها و اتهام زنی های آمریکا علیه ایران افزایش یافته است.

محمد خواجه تاکید کرد: جنگ عربستان علیه یمن پنج سال بدون هیچ نتیجه ای سپری شده و اگر پنج سال دیگر و بیشتر از آن نیز ادامه داشته باشد باز نتیجه ای نخواهد داشت جز فرسایش بیش از پیش عربستان و امارات و نابودی زیرساخت های یمن و جان باختن یمنی ها.

**فلسطین برای عربستان اهمیتی ندارد

وی در بخش دیگری از این مصاحبه روابط لبنان با عربستان و امارات را روابط تاریخی و خوبی برشمرد و گفت: لبنان یک کشور عربی است و با عربستان و امارات روابط خوبی داشت، اما طرفی که موضع خود را تغییر داد، نه لبنان  بلکه عربستان بود؛ امروز با یک عربستان جدید روبه رو هستیم که در صف آمریکا قرار گرفته و روابط تنگاتنگی با آن برقرار کرده است و در مقایسه با برخی مسائل عربی در سیاست کنونی ریاض می توان به مسائل زیادی پی برد از جمله اینکه دیگر امروز قضیه فلسطین برای رهبری سعودی مفهوم و اهمیتی ندارد.

خواجه گفت: به عبارت بهتر فلسطین دیگر در سیاست عربستان جایی ندارد حال آنکه قبلا جزئی از سیاست سعودی بود هرچند اولویت نداشت. این عربستان است که تغییر کرده است و این تغییر حتی در داخل نظام حاکم سعودی نیز مشهود است به این معنی که روند انتقال قدرت وراثتی و افقی بود اما اکنون انتقال قدرت عمودی شده است و ما با عربستان جدیدی روبه رو هستیم.

خواجه اظهار داشت: عربستان تا پیش از این به ظاهر با اسرائیل دشمنی داشت، هرچند هیچ گاه این دشمنی عملی نبود، اما اکنون همان دشمنی ظاهری نیز از بین رفته است.

وی با تذکر این نکته که در مورد روابط عربستان و لبنان باید به موضوع مقاومت توجه داشت و دیگر اینکه برای اولین بار در تاریخ کشمکش و درگیری عربی- اسرائیلی مقاومت لبنان توانست ارتش اسرائیل را شکست دهد، تاکید کرد: همه فشارهای امروز آمریکا علیه لبنان و تحریم های آن علیه شخصیت ها و شرکت ها و تاجران و سایر افراد به دلیل قدرت مقاومت است؛ فشارهایی که با مشارکت برخی کشورهای عربی و منطقه انجام می گیرد و هدف از آن بسیج افکار عمومی لبنان علیه مقاومت است.
خواجه در خصوص تحریم های آمریکا بر لبنان در پرتو مشکلات اقتصادی این کشور گفت: این تحریم ها تاثیر منفی دارد، همانطور که تحریم های آمریکا بر مردم ایران نیز تاثیر منفی داشته است زیرا نظام مالی جهان در اختیار آمریکا است، بنابراین همه کشورهایی که از سیاست آمریکا متضرر شده اند به ویژه در بخش مالی باید به دنبال نظام مالی موازی باشند، البته لبنان یک کشور کوچک است که در این موضوع تاثیری ندارد کشورهایی مانند ترکیه، ایران، چین و روسیه می توانند در این خصوص اقدام کنند.

**اگر ایران و روسیه نبودند امپراطوری داعش تا عربستان شکل می گرفت

وی با تاکید بر اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره سیاستی ثابت و روشن بوده است، گفت: امیدوارم ترکیه نیز مانند ایران خود را جزئی از این منطقه بداند و به مسائل اصلی منطقه به ویژه فلسطین اهتمام داشته باشد و امیدوارم شاهد همکاری ایرانی- عربی- ترکی باشیم مانند کشورهای اروپایی که با  یکدیگر همکاری دارند.

خواجه با تاکید بر کمک های ایران و روسیه به سوریه در مبارزه با تروریسم گفت: اگر مواضع روسیه و ایران در سوریه نبود، امپراتوری داعش شکل گرفته و تا نیمی از کشورهای عربی از جمله عربستان امتداد یافته بود.

وی یادآور شد: همه کشورهای منطقه از سیاست آمریکا متضرر شده و از تروریسم می ترسند؛ تروریسمی که دست پرورده و ساخته و پرداخته آمریکا  است. آمریکا حتی یک روز هم در موضع جنگ با تروریسم نبوده است، حتی بمباران آمریکا در عراق به گونه ای بود که داعش در مناطق مورد حمله حضور نداشت. با در نظر گرفتن این مسائل تنها گزینه پیش روی کشورهای منطقه همکاری با یکدیگر است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ابتکار صلح هرمز عربستان سعودی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۷۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا - مصطفی خدابخشی؛ بیش از ۳۴ هزار نفر در طی هفت ماه گذشته بر اثر جنایات ضد بشری رژیم منحوس صهیونیستی علیه مردم نوار غزه جان خود را از دست دادند. شقاوتی که هم اکنون آتشش به جان فضا‌های علمی جهان افتاده تا سکوت منبعث از تهدید و ارعاب نهاد‌های قدرت در دانشگاه‌ها شکسته و بسیاری از دانشجویان یک صدا از غرب آسیا تا قلب کالیفرنیا علیه صهیونیسم و جنایات آنان فریاد سر دهند.

با بالا گرفتن سطح اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا حالا مواجهه با دانشجویان معترض که تا پیش از این با اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در خصوص پایمال شدن حقوق بشر رو به رو بودند به شکل جدیدی در حال رخ نمایی است. تهدیداتی از جمله اخراج از دانشگاه و عدم استخدام که از آنها می‌توان به عنوان گزینه‌هایی قهری برای به سکوت کشاندن دانشجویان توسط نهاد‌های امنیتی آمریکا نام برد.

همزمان با انتشار اخبار مربوط به این رویکرد جدید از سوی سیاست مداران آمریکایی ندای آزادی خواهی دانشجویان آمریکایی به دانشگاه‌های ایران رسیده، آوایی که نشان می‌دهد که دیگر مساله فلسطین تنها دغدغه جهان اسلام نیست بلکه به عنوان مهمترین موضوع در جهان مبدل شده و از هر گوشه ندای حمایت از حق مسلم فلسطینیان به گوش می‌رسد. بر همین اساس بیش از سیزده دانشگاه ایران اعلام کرده اند که آمادگی جذب دانشجویان آمریکایی تعلیق شده در پی حوادث این روز‌های فضای دانشگاهی این کشور را دارند.

اولین فراخوان در این خصوص از دانشگاه شیراز که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است، صادر شد. در همین خصوص محمد موذنی رئیس این دانشگاه اعلام آمادگی کرد که دانشگاه شیراز دانشجویانی که به دلیل حمایت از فلسطین اخراج شده اند را بورسیه خواهد کرد.

در ادامه دانشگاه شهید بهشتی نیز با حمایت از دانشجویان اخراجی آمریکا به این حرکت پیوست و در همین خصوص سیدمحمود آقامیری، رئیس این دانشگاه گفت که دانشجویانی را که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند، پذیرش می‌کنیم.

بر اساس آنچیز که ریاست دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده تمامی هزینه‌های مربوط به آموزش، خوابگاه و اسکان این دانشجویان به طور کامل از سوی دانشگاه تامین خواهد شد.

زنجیره حمایتی از دانشجویان آزادی خواه آمریکایی به دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان اسلام راه یافت. جایی که در آن محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه گفت: تمام استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روز‌های اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند. استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس کنند.  

بعد تبدیل این حرکت به موجی فراگیر دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی و ... نیز آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی از دانشگاه‌های آمریکا را اعلام کردند.

دانشگاه‌های برتر ایران با این حرکت یک پیام مهم برای دانشجویان آمریکایی که این روز‌ها مورد سرکوب شدید پلیس این کشور قرار گرفته اند مخابره کردند و آن چیزی نیست جز دفاع از آرمان صلح و عدالت. آرمانی که هم اکنون بیداری واقعی در فضای دانشگاهی جهان را رقم زده و دنیا را در خصوص وقایع غزه حساس کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرواز بالن جاسوسی رژیم صهیونیستی در بخش غربی مرز با لبنان+فیلم
  • حزب‌الله پاسخ حملات اسرائیل را داد
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • آژیر خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • کار بزرگ نوشاد عالمیان در عربستان؛ شکست نفر چهارم رنکینگ جهان
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است